probajte

Francuska prolećna čorbica: Idealno jelo za najlepše godišnje doba! (RECEPT)

Ukusna, zdrava, zasitna! Najlepša čorba za najlepše godišnje doba! 

Recepti 20.03.2019. - 16:02h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Lako se i brzo pravi, a ukus će vas oduševiti!  Za sve koji vole supe i čorbe - ovo je pravi recept. 

Potrebni sastojci: 

 

  • 50 grama putera
  • 1 iseckan praziluk
  • 1 iseckan crni luk
  • 1 l vode
  • 3 velika krompira (iseckana)
  • 2 velike šargarepe (iseckane)
  • nekoliko svežih špargli
  • 70 grama nekuvanog belog pirinča
  • 4 kašičice soli
  • 50 grama svežeg spanaća
  • 1 šolja pavlake 

 

Način pripreme: 

 

Rastopite puter u velikoj posudi na srednjoj vatri. Ubacite praziluk i crni luk i propržite dok ne bude omekšaju. Sipajte vodu u lonac. Dodajte krompir, šargarepu, špargle i pirinač. Začinite solju.

 

Prokuvajte, smanjite toplotu i kuvajte 30 minuta, dok povrće i pirinač ne budu mekani. Na kraju dodajte spanać i pavlaku u supu, i nastavite da kuvate oko 5 minuta.

 

Ostavite da malo odstoji i servirajte toplo. 

 

Uživajte, prijatno! 

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...