PREPORUKA

Piletina u sečuan sosu: Pikantna, ukusna i spremna za 10 minuta! (RECEPT)

Isprobajte ovaj provereno dobar recept, oduzeće vam malo vremena, a bićete oduševljeni! 

Recepti 18.03.2019. - 16:43h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Ukoliko ste ljubitelj kineske kuhinje, a posebno ljute hrane, ovo će biti idealan recept za vas!

Potrebni sastojci: 

 

  • 4 komada pilećih grudi (bez kožice i kostiju), iseckanih na kockice
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • 1 kašika biljne masti/ ulja
  • 4 čena belog luka (izrendanog)
  • 5 kašika soja sosa sa niskim sadržajem natrijuma
  • 1 i po kašika sirćeta 
  • 1/4 šolje vode
  • 1 kašičica šećera
  • 3 mlada luka, dijagonalno isečena 
  • malo bibera i soli

 

Način pripreme: 

 

Stavite piletinu i kukuruzni skrob u neku kesicu ili posudu i mešajte da bi se piletina prekrila kukuruznim skrobom. Zagrejte na umerenoj vatri biljnu mast ili ulje u dubokom tiganju. 

 

Propržite kockice piletine sa belim lukom, i mešajte dok ne postane svetlobraon. Polako u to dodajte soja sos, sirće, šećer i vodu i mešajte. 


Piletina Kung pao sa kikirikijem: Prosto kinesko jelo koje ćete stalno spremati! (RECEPT)

foto: Profimedia

Prekrijte poklopcem i kuvajte 3-5 minuta, da piletina više ne bude rozikasta iznutra. 

 

Na kraju dodajte mladi luk i biber i kuvajte bez poklopca još 2 minuta. Poslužite preko skuvanog belog pirinča. 

 

Uživajte, prijatno! 

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...