Vrhunski kolač

Australijske karamel kocke: Ovo su najlepše štanglice na svetu (RECEPT)

Uživanje u kremastim zalogajima

Recepti 18.03.2019. - 13:13h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Sastojci: 150 g brašna, 110 g smeđeg šećera, 40 g kokosovog brašna, 125 g otopljenog putera + 100 g putera na sobnoj temperaturi, 800 ml zaslađenog kondenzovanog mleka, 80 ml karamel sirupa, 200 g otopljene tamne čokolade, 1 kašika biljnog ulja.

 

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Blago podmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje.

 

U vangli pomešajte brašno, šećer i kokosovo brašno. Dodajte otopljeni puter i sve lepo sjedinite. Izlijte smesu u pleh, lepo poravnajte i stavite da se peče 15-20 minuta, dok ne dobije braonkastu boju.

 

Izvadite i ostavite da se hladi. Ne isključujte rernu.

 

Pahuljasti desert gotov za pola sata: Egzotične palačinke sa kokosom! (RECEPT)

foto: Profimedia

Preostalih 100 g putera stavite u šerpu, prelijte kondenzovanim mlekom i karamel sirupom, i stavite da se zagreva na laganoj temperaturi uz često mešanje, sve dok ne dobijete lepu kremastu smesu.

 

Prelijte preko pečene kore, pa vratite pleh u rernu. Pecite 20-25 minuta, dok ne dobije lepu zlatnu boju.

 

Ostavite da se kolač hladi, a za to vreme istopite čokoladu sa kašikom ulja. Prelijte preko ohlađenog kolača i ukrasite po želji.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Portugalski kukuruzni hleb: Iznenadite porodicu ovim hrskavim i ukusnim blagom! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...