Ručak za tili čas

Obrok koji bukvalno svako može da napravi: Recept za kremastu Alfredo pastu!

Najjednostavnija bogata pasta koju obožavaju sve generacije, sa njom nikad nema greške

Recepti 17.03.2019. - 19:46h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Sastojci:

 

400 g pene testenine, 600 g pilećih grudi, 1 kašika putera ili margarina, origano, bosiljak, so, biber, peršun, parmezan

 

Za sos: 2 kašike putera ili margarina, 4 čena belog luka, 3 kašike brašna, 450 ml mleka, origano, bosiljak, parmezan, so, biber

Priprema:

 

Skuvajte pene po uputstvu sa kese.

 

Istopite puter na srednjoj temperaturi pa dodajte iseckane pileće grudi. Začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Kuvajte 8-10 minuta dok se piletina ne bude gotova. Izvadite je iz tiganja.

 

U istom tiganju pravite sos. Stavite opet puter pa dodajte usitnjen beli luk. Kuvajte dok luk ne omekša. Dodajte polovinu brašna pa umešajte pa dodajte i drugu polovinu. Dodajte mleko postepeno uz stalno mešanje dok sos ne počne da se zgušnjava.

 

Dodajte so, biber, origano i bosiljak pa promešajte. Sipajte parmezan i mešajte dok se ne otopi.

 

Sipajte sos preko skuvanih makarona, dodajte piletinu i dobro promešajte. Pospite peršunom i parmezanom.

 

Prijatno!

 

Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...