lak za pravljenje

Gotov za tren oka: Kolač idealan i za početnice, a ukus je neverovatan! (FRECEPT)

Brzinski kolač koji ćete uvek praviti, a savršen je da ga jedete u kaficu sa porodicom ili prijateljima

Recepti 15.03.2019. - 21:10h Autor: Stil/Dnevno.Hr
Foto: Profimedia

Sastojci za koru:

 

 

  • 5 jaja
  • 100 ml mleko
  • 100 ml ulja
  • 250 grama šećera
  • 250 grama brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2,5 kašike kakaa

 

Neodoljivi krem kolač sa piškotama: Nema pečenja ni mučenja, samo uživanje u ukusu! (RECEPT)

foto: Profimedia

Sastojci za fil:

 

 

  • 1 litar mleka
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 6 kašika šećera
  • 500 grama kisele pavlake
  • 5 kašika šećera u prahu

 

Priprema:

 

  • Skuvajte puding i ostavite da se ohladi.
  • Umutite koru od navedenih sastojaka.
  • Smesu sipajteu pleh obložen papirom.
  • Kašikom vadite puding i stavljajte preko mase.
  • Pecite na 180 Celzijusa oko 40 minuta.
  • Dok se kora peče umutite kiselu pavlaku sa šećerom
  • Deset minuta pred kraj pečenja izvadite kolač iz rerne i sipajte umućenu pavlaku sa šećerom.
  • Kolač ohladite, secite na kocke i poslužiti uz kafu.

 

Karpatka kolač: Čuveni poljski kremasti desert sa omiljenim voćem! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...