ODUŠEVIĆETE SE

Izdašno jelo za celu porodicu: Zapečena piletina sa spanaćem je pravi raj za gurmane! (RECEPT)

Vikend je pred nama, te vam predlažemo recept koji će vas osvojiti prvim zalogajem

Recepti 15.03.2019. - 18:33h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Sastojci:

 

  • 600 grama pilećih grudi (filea)
  • 1 kilogram spanaća
  • 2 kašike mešavine začina
  • 1 glavica luka
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • ulje
  • so
  • mleveni crni biber

 

Zapečena piletina sa parmezanom i belim lukom: Izdašan i ukusan obrok za celu porodicu! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

 

  • Pileće grudi isecite na kocke ili na šnicle, posolite začinite mešavinom začina, pobiberite i pržite u tiganju sa zagrejanim uljem.
  • U tiganj sipajte 100 mililitara vode.
  • Glavicu luka isecite na tanke šnite i dodajte u tiganj.
  •  Još jednom začinite mešavinom začina.
  • Dodajte crvenu mlevenu papriku i sipajte još 100 mililitara vode.
  • Keramičku posudu poprskajte uljem i stavite pola od prethodno opranih listova spanaća.
  • Pola sadržine iz tiganja nanesite u keramičku posudu.
  • Preko stavite preostale listove spanaća, pa preostalu sadržinu iz tiganja dodamo u posudu.
  • Poklopite poklopcem i stavite u rernu.
  • Pecite 60 minuta na 220 stepeni.
  • Izvadite posudu iz rerne i kašikom izvadite jelo na posude za serviranje.
  • Po ukusu, moguće je uz porciju dodajte i po jednu kašiku pavlake ili servirajte kiselo mleko.

 

Vraćamo se osnovama kuvanja: Rolovana piletina sa sirom je raj za gurmane! (RECEPT)

 

(Stil.kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...