PREPORUKA za nedeljni ručak

Zapečena piletina sa parmezanom i belim lukom: Izdašan i ukusan obrok za celu porodicu! (RECEPT)

Ovako spremljena piletina postaće vam omiljeni obrok! 

Recepti 14.03.2019. - 15:37h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Ovo je odličan obrok, zaista odlična "pileća" večera ili ručak, koja je spremna za manje od sat vremena! Pokušajte, zašto da ne? 

Sastojci: 

 

  • 1/2 šolje putera
  • 4 čena belog luka (izrendanog)
  • 3/4 šolje prezli
  • 1/2 šolje parmezana
  • 1/2 šolje rendanog čedar sira
  • 1/4 kašičice sušenog peršuna
  • 1/4 kašičice sušenog origana
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/8 kašičice soli
  • 8 komada pilećih grudi (bez kože i kostiju)

 

Način pripreme: 

 

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Istopite puter u tiganju na tihoj vatri i onda na njemu propržite beli luk jedno 5 minuta. 

 

U plitkoj posudi pomešajte prezle, parmezan, čedar sir, peršun, origano, biber i so. 

 

Piletina Kung pao sa kikirikijem: Prosto kinesko jelo koje ćete stalno spremati! (RECEPT)

foto: Profimedia

Uvaljajte svako parče pilećih grudi prvo u puter sa belim lukom, pa potom u mešavinu iz plitke posude (prezle, parmezan, čedar sir, peršun, origano, biber i so). 

 

Poređajte komade piletine u posudu za pečenje i pospite sa ostatkom putera i prezlama, parmezanom i čedar sirom. Pecite 30-ak minuta u prethodno zagrejanoj rerni. 

 

Prijatno! 

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...