slatke, a ukusne

Bez griže savesti: Ove palačinke možete jesti koliko hoćete, a nećete se ugojiti! (RECEPT)

Možete li da zamislite palačinke koje ne goje? Ovaj recept je upravo takav

Recepti
Autor:
Bez griže savesti: Ove palačinke možete jesti koliko hoćete, a nećete se ugojiti! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1/2 čaše ovsenih pahuljica
  • ½ čaše kokosovog brašna
  • 1 /2 čaše prosa
  • prstohvat soli
  • 1 kašika šećera ili meda
  • 1/2 praška za pecivo ili kašičica sode bikarbone
  • 1 kašika bezglutenskog brašna
  • 2 jaja
  • 2 dl mlake vode
  • 1 kašika ulja

Palačinke vam ispadaju tvrde i žilave: 10 grešaka zbog kojih ste upropastili omiljenu poslasticu!

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Ovas, kokos i proso sameljite u mlinu za kafu. Neka ovsene pahuljice budu fino samlevene kao proso i kokos.
  • Sjedinite masu s ostatkom namirnica.
  • Ostavite smesu za palačinke da odstoji petnaestak minuta u frižideru.
  • U tiganju zagrejte ulje, a prilikom sipanja smese pazite da ne uzimate preveliku količinu kako vam palačinke ne bi bile debele.
  • Pecite s jedne i druge strane dok vam ne porumene.
  • Za nadev možete staviti omiljeni namaz. U slučaju da nemate gotovog namaza, kakao prah u kombinaciji s medom biti će izvrstan dodatak ovom neobičnom i ukusnom desertu.

Pahuljaste japanske palačinke: Ovako vazdušast i lagan desert bi bilo šteta da propustite! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs