UKUSNO I ZDRAVO

Riznica ukusa i zdravlja na tanjiru: Ovaj potaž od cvekle će vas raspametiti! (RECEPT)

Poznato je koliko je cvekla bogata nutritivnim svojstvima, a možete je jesti i u vidu čorbe

Recepti 10.03.2019. - 14:48h Autor: Stil/stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 3 cvekle srednje veličine
  • 1 krompir srednje veličine
  • 1 šargarepa
  • 1 praziluk ili crni luk
  • po želji pileća supa
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • po ukusu soli
  • sok od pola limuna
  • 1 kašičica belog bibera
  • po ukusu pavlaka za kuvanje
  • po potrebi maslinovog ulja

 

Čudesno korenasto povrće: Cvekla, rotkva, šargarepa i celer leče ovih 12 zdravstvenih problema!

foto: Shutterstock


Priprema:

 

  • Praziluk dobro operite od zemlje i očistite, pa isecite na kolutove. Ko ne voli praziluk, može koristiti i crni luk.
  • Šargarepu operite, očistite i izrendajte 
  • U zagrejan tiganj stavite malo maslinovog ulja i propržite praziluk i šargarepu.
  • Cveklu i krompir dobro operite i stavite da se kuva u ljusci.
  • Kuvane oljuštite i isecite na kocke, dodajte u praziluk i šargarepu, sve izmešajte, pa stavite u blender.
  • Dodajte beli luk u prahu, biber, so, sok od limuna i pilećeg bujona onoliko koliku gustinu potaža želite.
  • Sve umutite i poslužiti sa pavlakom.

 

Moćna cvekla: 5 stvari koje morate da znate o korenastoj kraljici zime!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...