topi se u ustima

Raj za nepca: Tajna savršenog pohovanog hleba je u ovome! (RECEPT)

Ovaj recept će vas oduševiti i sigurni smo da ćete uvek praviti hleb na ovaj način

Recepti 06.03.2019. - 11:50h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Profimedia

Sastojci za maslac s medom i vanilom:

 

  • 100 grama maslaca 
  • 50 ml meda
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 kašičica cimeta
  • ½ kašičice soli
  • ½ mahune vanile

 

Sastojci za pohovani hleb:

 

  • 4 jaja
  • 250 ml mleka
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašičicacimeta
  • Prstohvat soli
  • 30 ml viskija
  • Korica jedne pomorandže
  • Hleb
  • 2 kašike pripremljenog maslaca

 

Osvojiće vas odmah: Napravite ovaj hleb, cimet mu daje posebnu aromu mirisa i ukusa! (RECEPT)

foto: Shutterstock


Priprema:

 

  • Mikserom kratko umutite sve sastojke za maslac.
  • Prebacite ga na papir za pečenje, oblikujte duguljastu rolnicu i urolajte u papir.
  • Stavite u frižider na barem dva sata.
  • Umutite jaja s mlekom, smeđim šećerom, cimetom, soli, viskijem i koricom pomorandže.
  •  Umočite kriške hleba u mešavinu.
  • Zagrijte veliki tiganj, otopite dve kašike pripremljenog maslaca i pecite hleb dva minuta sa svake strane.
  • Gotov je kad poprimi zlatnu boju

 

Vazdušasti pita hleb: Najjednostavnije lepinjice na svetu, sveže i sutradan! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...