Savršenstvo

Torta mlečna devojka: Najlepša nemačka poslastica, topi se u ustima! (RECEPT)

Tako mekana i kremasta da nećete moći da joj odolite

Recepti
Autor:
Torta mlečna devojka: Najlepša nemačka poslastica, topi se u ustima! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za kore: 400 ml kondenzovanog mleka, 2 jaja, 160 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo.

Sastojci za fil: 400 ml slatke pavlake, 70 g šećera u prahu.

Priprema: Umutite jaja i kondenzovano mleko, pa malo pomalo dodajte brašno i prašak za pecivo. Na papiru za pečenje obeležite krug prečnika 18-20 cm, uzimajte po dve kašike testa, stavite na sredinu kruga i rastanjujte prstima tako da dobijete okrugle kore. Trebalo bi da dobijete 7 kora.

Svaku pecite 5 minuta na 180 stepeni, ili dok ne dobije svetlo braon boju. Vrlo je važno da čim izvadite koru iz rerne, sa nje odmah skinete papir i prebacite je na čistu kuhinjsku krpu.

Za fil umutite hladnu slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Krenite da mažete kore slagajući jednu na drugu, a za kraj ostavite malo više fila, kojim ćete pokriti i stranice torte. Ukrasite po želji čokoladnim mrvica,a voćem, sirupom...

Neka se hladi celu noć u frižderu, kako bi kore lepo omekšale i poprimile ukus fila.

Uživajte!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs