ODUŠEVIĆETE SE

Brzinski ručak u koji ćete se zaljubiti na prvi zalogaj: Tortilja punjena sirom, povrćem i piletinom! (RECEPT)

Šareni zalogaji koje ćete sigurno obožavati

Recepti 28.02.2019. - 13:09h Autor: Stil/Zadovoljna.hr
Foto: Profimedia

Tortilja je poznati specijalitet iz meksičke kuhinje i veoma je jednostavna za pripremu.

 

Sastojci:

 

  • 6 tortilja (kupovnih)
  • 300 grama sira 
  • 1 komad pilećih prsa
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika 1 luk
  • 340 grama konzerviranog slatkog kukuruza
  • 1 kašičica sušene majčine dušice
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje

 

Prste da poližete: Španska tortilja od 4 sastojka po receptu Džejmija Olivera!

foto: Profimedia

Priprema:

 

  • Pileća prsa iseckajte na tanke komadiće prelijte ih s par kašika maslinovog ulja, dodajte majčinu dušicu i dobro izmešajte.
  • Neka meso odstoji dok pripremite ostale sastojke.
  •  Očistite luk pa ga naseckajte na listiće. Očistite paprike pa i njih naseckajte na tanke trakice.
  • Sir narendajte, a kukuruz ocedite.
  •  Zagrejte tiganj pa na njoj kratko ispržite piletinu (trebaće vam oko 5 minuta ako meso naseckate tanko).
  • Posolite i pobiberite.
  • Izvadite meso pa na istom tiganju oko 7-8 minuta propržite luk i papriku, takođe malo posolite.
  • Po potrebi dodajte malo maslinovog ulja.
  • Potom vratite piletinu, dodajte kukuruz, sve dobro promešajte i nakon jednog minuta ugasite vatru.
  • Poklopite da se nadev ne hladi.
  • Zagrejte drugi širi tiganj, malo ga premažite maslinovim uljem pa stavite da pečete tortilju.
  • Čim se zagreje po njoj rasporedite narendani sir, a po siru par kašika nadeva od piletine i povrća, pa preklopite jedan deo tortilje preko drugog (u oblik polumeseca).
  • Dobro zapecite s obe strane pa izvadite iz tiganja, iseckajte i poslužite uz sos od jogurta ili avokada.

 

Samo 3 sastojka i gotovo za pola sata: Španska tortilja od krompira osvojiće vas na prvi zalogaj! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...