prste da poližete

Bolji nećete probati: Pileći kebab - nezaboravan užitak za vaše čulo ukusa! (RECEPT)

Napravite kebab u kojem ćete uživati sto puta više nego u restoranima

Recepti
09:30h Autor:
Bolji nećete probati: Pileći kebab - nezaboravan užitak za vaše čulo ukusa! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Priprema domaćeg kebaba nije nimalo teška i jedino pečenje koje uključuje jeste pečenje piletine na štapiću za ražnjiće.

Kako bi kebab bio što autentičniji onom kojeg možete kupiti u različitih fast food restoranima, meso iseckajte ravno sa štapiće, a zatim ga spojite s omiljenim povrćem.

Sastojci:

  • 500 grama pilećih prsa
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica timijana
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica crvene paprike
  • 100 grama feta sira
  • 1 grčki jogurt
  • 1 kašika majoneza
  • Sok od pola limuna
  • Sitno seckani sveži peršun
  • Paradajz
  • Zelena salata
  • Seckani kupus
  • Kukuruz
  • Luk
  • Tortilje
  • Ulje
  • So i biber

Kebab po receptu zgodnog Bali-bega: Ovo je tajna njegovog omiljenog jela! (RECEPT)

foto: Profimedia

Postupak pripreme:

  • Meso naseckajte na veće komade, pa ga ubacite u mešavinu kumina, timijana, origana, crvene paprike.
  • Dodajte i malo ulja, dobro natrljajte meso i nabodite ga na štapiće za ražnjiće.
  • Na tiganju zagrejte malo ulja, pa pecite ražnjiće dok ne budu gotovi.
  • Za to vreme zagrejte tortilju i naseckajte povrće.
  • Koristiti možete bilo koje povrće po želji.
  • Sos napravite tako da pomešate grčki jogurt, majonez, probušite beli luk, sok od pola limuna i sitno seckani sveži peršun.
  • Kada je meso gotovo, nožem ga isecite sa svih strana štapića kako biste dobili komadiće koje ćete zatim upakovati u tortilje.
  • Meso možete i jednostavno skinuti sa štapića pa ga u kockicama dodati u tortilje.
  • Na zagrejanu tortilju dodajte sos, posložite povrće i feta sir, pa dodajte meso i urolajte. Tortilja neka bude čvrsto stisnuta kako vam dodaci ne bi ispadali, a želite li biti sigurni da će sve ostati na jednom mestu, umotati je možete i u foliju.

Sultan kebab: Neprevazđeno tursko jelo za koje će vam svi tražiti recept!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs