Ukus koji ne može ni sa čim da se meri

Punjene krofna-pogačice: Slatko testo mekše od sunđera! (RECEPT)

Ovo ne smete da propustite

Recepti
Autor:
Punjene krofna-pogačice: Slatko testo mekše od sunđera! (RECEPT)
Foto: Youtube Printscreen / Bokina kuhinja

Sastojci: 950-1.100 g brašna, 500 ml mleka, 130 g šećera, 80 ml ulja, 1 jaje, 2 žumanca, 1 kesica kvasca, 1 kašičica praška za pecivo, 2 kesice vanilin šećera, rendana kora 1 limuna, džem po ukusu, šećer u prahu za posipanje.

Priprema: Odvojiti malo mleka od 500 ml, u njega potopiti kvasac sa vrlo malo šećera, promešati i ostaviti da se kvasac istopi. Za to vreme mleko sipati u vanglu, dodati vanilin šećer, šećer, ulje, rendanu koru limuna (može i pomorandžina). Posebno izmutiti viljuškom celo jaje i 1 žumance, dodati smesi sa mlekom, pa na kraju sipati i istopljen kvasac.

Promešajte, pa počnite postepeno da dodajete brašno. Treba da se dobije meko testo koje se ne lepi za ruke. Prebaciti ga na radnu površinu pa mesiti kao da počinjete da ga razvlačite prstima, a zatim vraćate u oblik lopte. Prebaciti nazad u vanglu, premazati sa malo ulja i ostaviti da naraste.

Premesiti rukom, pa kidati loptice željene veličine. Važno je da se rukama lepo oblikuje loptica, poređati ih u pleh prektiven pek papirom, pa prstom ili drškom varjače praviti rupe na sredini loptica.

Pamuk pogača bez jaja: Najjednostavniji domaći hleb mekan kao oblak! (RECEPT)

foto: Youtube Printscreen / Bokina kuhinja

Ostaviti da narastu, ponovo prstom ili varjačom probušiti svaku (na istom mestu), pa sipati po kašičicu-dve džema. Premazati umućenim žumancetom, pa peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Ukus koji ćete zauvek pamtiti: Najhrskavija krempita sa korama od lisnatog testa! (RECEPT)

foto: Youtube Printscreen / Bokina kuhinja

Pečene krofnice ostavite da odstoje u plehu desetak minuta, pa ih pokrijte krpom i ostavite da stoje još malo. Nakon toga pospite šećerom u prahu i uživajte fenomenalnom slatkom testu!

Detaljnu pripremu možete da pogledate u videu ispod!

(Izvor: Bokina kuhinja; Tekst: Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs