ukus je fantastičan

Slatkiš sa mirisom detinjstva: Ova štrudla sa pekmezom će odmah nestati sa stola! (RECEPT)

Ovo je poslastica na kakvu ste često nailazili u životu, od bakine kuhinje do danas

Recepti 13.02.2019. - 10:27h Autor: Stil/Dnevno.Hr
Foto: Profimedia

Sastojci za testo:

 

  • 500 grama brašna (tip 500)
  • 250 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 2 jajeta
  • 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
  • 1/2 kašičice soli
  • 5 kašičica šećera

 

Sastojci za nadev:

 

 

Štrudla sa makom u gotovim korama: Ukus kao kod bake a priprema se neverovatno lako! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Sastojci za premazivanje:

 

  • 1 žumance
  • nekoliko kapi ulja

 

Priprema:

 

  • U 250 ml mlakog mleka razmutite kvasac i dodajte kaašiku šećera.
  • Ostavite da naraste 15-ak minuta.
  • U brašno dodajte kvasac, jaja, ulje, šećer i so.
  • Umesite glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo s pomoću miksera.
  • Sjedinjeno testo mesite još malo na blago pobrašnjenoj podlozi.
  • Testo podelite na dva dela (dve korice), prekrijte krpom i ostavite 45 minuta da naraste.
  • Korice istanjite što više možete pa celu površinu testa obilno namažite pekmezom.
  • Urolajte ih i poređajte u podmazan pleh.
  • Rolade premažite žumancetom u koji ste dodali nekoliko kapi ulja.
  • Pecite oko 45 minuta na temperaturi od 200 Celzijusa.
  • Gotovu štrudlu vrlo malo poprskajte vodom, prekrijte i ostavite da se malo ohladi.
  • Štrudle posipajte šećerom u prahu i poslužite dok su još tople.

 

Krem štrudla sa vanilom: Bolja i od krempite! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...