NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA JEDETE

Slatkiš koji će vas odmah vratiti u detinjstvo: Napravite neodoljivu štrudlu sa džemom! (RECEPT)

Ovo je najukusnija štrudlu do sada sa omiljenim voćnim nadevom

Recepti 05.02.2019. - 19:37h Autor: Recepti.com
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

Za testo:

 

  • 500 grama brašna (tip 500)
  • 250 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 2 jaja
  • 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
  • 1/2 kašičice soli
  • 5 kašičice šećera

 

Štrudla sa makom u gotovim korama: Ukus kao kod bake a priprema se neverovatno lako! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Nadev:

 

 

Za premazivanje rolata:

 

 

  • 1 žumance
  • nekoliko kapi ulja

 

Priprema:

 

  • U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta.
  • U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so.
  • Umesite glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera.
  • Sjedinjeno testo mesiitejoš malo na malo pobrašnjanoj podlozi.
  • Testo podelite na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.
  • Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh. Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

  • Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Rolate posipati prah šećerom i poslužiti tople.

 

Bakina slana štrudla: Kombinacija makarona, pavlake i šunke kakvu još niste probali! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...