Oduševiće vas

Italijanski paradajz: Zimska salata ili savršen preliv za testeninu! (RECEPT)

Ako imate svež ruzmarin, koristite njega, 2 grančice, ili ga sitno iseckajte ili stavite cele grančice, pa ih sa lovorom izvadite

Hrana & vino 11.09.2018. - 17:45h Autor: oklagija.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

3 kg paradajza

2 glavice belog luka

4 lista lovora

1 kašika ruzmarina

1 kašika origana

2 dl ulja

1/2 kesice konzervansa

malo soli

biber

Priprema:

 

Paradajz oprati, pa ga preliti vrelom vodom (popariti kako bi se lakše ljuštili), oljuštiti ga i iseći na kockice, beli luk takođe iseći na kockice.

 

Staviti ulje u šerpu i dinstati paradajz, dodati beli luk, lovor, origano, ruzmarin, so i biber, pa i dalje kuvati paradajz.

 

Kada voda uvri, dodati pola kesice konzervansa. Kada se konzervans otopi, izvaditi listove lovora i sipati u tegle.

 

10 najlepših recepata za zimnicu: Od ajvara i pinđura, do kiselog kupusa, salata i slatkog! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...