Vinogradi Potisja

Vinarija Čoka - Ždrepčeva krv: Jedan od najstarijih brendova vina u našoj zemlji i regionu!

Zeleni vinogradi blagorodnog Potisja svedoci su uzbudljive prošlosti kraja koji brižljivo čuva svoje bogato nasleđe, ispleteno od najboljih vinskih priča

Recepti
Autor:
Vinarija Čoka - Ždrepčeva krv: Jedan od najstarijih brendova vina u našoj zemlji i regionu!
Foto: Promo

Među njima je i ona o Ždrepčevoj krvi, najpoznatijem vinu Vinarije Čoka, koje je čitavih pola veka simbol za radost nastalu od lepote tradicije i snage trajnih vrednosti. Prepoznatljiv ukus Ždrepčeve krvi virtuozno stvara šest odabranih vrsti grožđa: aromatične crvene sorte Merlot i Cabernet Sauvignon, Frankovka u boji raskošnog rubina, Muskat Hamburg elegantne slatkoće i domaća sorta Vranac koja svojom moćnom i robusnom aromom savršeno zaokružuje ovu harmoniju crvenih vinskih kapi.

Receptura Ždrepčeve krvi nepromenjena je od 1969. godine, a o njegovim blagotvornim svojstvima svedoči i podatak da se vino veoma sličnog sastava nekada moglo naći i na policama apoteka.

Ohlađeno na temperaturi od 10 do 12 stepeni, vino Ždrepčeva krv idealno pristaje većini jela domaće kuhinje, divljači i drugim mesnim specijalitetima, a jednako dobro će ispratiti i predjela koja uključuju sireve i suhomesnate proizvode.

Dovoljan razlog da predstojeću sezonu slavlja započnete vinom koje svojim legendarnim ukusom osvaja na prvi gutljaj, a čije je ime jedinstvena oda snazi, strasti i umetnosti trajanja.

Ždrepčeva krv – legenda svog vremena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs