Vredi probati

20 genijalnih trikova poznatih kuvara: Jedan će vas posebno iznenaditi!

Uz ove male trikove ukus hrane će uvek biti savršen

Hrana & vino 26.09.2019. - 18:19h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Profimedia

Skupili smo na jedno mesto savete poznatih kuvara. Da li ste znali da salata dobije lepši ukus kada u nju ubacite malo vanile? Iako zvuči čudno, čuveni kuvari tvrde da uz ovaj trik ona svaki put bude savršena.

 

Evo još nekoliko caka:

 

  • Ako želite da dodate lagane note belog luka u jelo, ali se plašite da ne preterate sa mirisom, pre nego što stavite hranu, tiganj istrljajte čenom belog luka.

 

  • Iskusni kuvari su pronašli dostojnu primenu za pivo: ovo piće sa soja sosom biće odlična marinada za meso, a mala količina tamnog piva koja se doda prilikom grilovanja povrća učiniće ga još ukusnijim.

 

  • Ako preterate sa količinom soli dok kuvate supu, ne očajavajte. Stavite malu količinu neke žitarice u gazu i umočite je u supu. Dok se kuva, žitarice će apsorbovati suvišnu so.

 

  • Kako svinjsko meso ne bi bilo tvrdo, posolite ga tek na kraju pečenja.

 

  • Da bi se beli pirinač brže skuvao, dodajte nekoliko kapi sirćeta u vodu.

 

  • Da se žumance ne bi raspalo dok sečete kuvano jaje, umočite nož u hladnu vodu pre toga.

 

Torta sa jabukama i musom od vanile: Božanstvena kombinacija ukusa koja će vas fascinirati (RECEPT)

  • Da bi supa bila bistra, ubacite kocku leda na kraju kuvanja.

 

  • Da bi mleveno meso bilo ukusnije, izrendajte malo luka ili krompira u smesu.

 

  • Kako biste eliminisali gorak ukus patlidžana, isecite ga, pospite solju i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Zatim obavezno isperite povrće hladnom vodom.

 

  • Bademi se lakše ljušte ako ih stavite u kipuću vodu 3 minuta, a zatim u hladnu vodu.

 

  • Da biste napravili savršen krem od kisele pavlake, dodajte sirov protein prilokom mućenja, koji koriste sportisti.

 

  • Za bolji ukus kafe ubacite prstohvat soli u nju pre kuvanja.

 

  • Premažite medom, konjakom ili sokom od šipka meso pre pečenja da biste dobili hrskavu koricu.

 

  • Da bi meso bilo sočnije u tiganj u kome pečete dodate koru od banane.

 

  • Umesto prezli koristite mlevene orahe i jelo će imati bolji ukus. 

 

  • Ohladite tanjir u frižideru pre nego što servirate jelo kako bi se brže ohladilo.

 

  • Kuvano meso uvek jedite hladno, jer tako ima boji ukus.

 

  • Da bi supa bila ukusnija, pre nego što je sklonite sa ringle, dodajte malo soka od šargarepe.

 

  • Dodavanje vanile u salatu od povrća izgleda čudno, ali nakon toga je zaista ukusnija.

 

  • Umesto sirćeta, koristite limunov sok. Ukus citrusa neće poremetiti ukus jela, a hrana će biti zdravija.

 

(stil.kurir.rs)

 

Recept koji je zaludeo milione ljudi: Krompir pita iz tiganja! (VIDEO)

 

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...