Kuvari savetuju

Kulinarske tajne: Mali trik za savršeno skuvanu testeninu svaki put!

Ovu vrstu hrane vole gotovo svi. Kobninacija brašna, vode i soli odlična je osnova za toliko ukusnih jela

Hrana & vino 24.07.2019. - 18:09h Autor: stil.kurir.rs
Foto: Shuterstock

Za kuvanje savršene testenine kako bi imala savršenu teksturu potrebna je određena veština. 

 

Ako pitate italijane testenina bi trebal da bude "al dente" Vrhunski kuvari dele savete za idealno skuvanu testeninu uz koje ćete vrlo brzo i vi kuvati kao pravi profesionalac.

 

Na početku da razjasnimo šta je to "al dente"?

 

To znači da teksturu paste treba da bude čvrsta kada je zagrizete i da bude u stanju da zadrži svoj oblik u bilo kom sosu sa kojim ćete ga mešati.

 

 

Kolač za dušu: Recept za najnežniji čokoladni desert bez pečenja

 

 

Tri tajna koraka u spremanju savršene al dente pasta je sledeća:

 

  • Koristite jako veliku posudu u kojoj ćete obariti pastu kako ih ne biste pretrpali. Važno je pustiti da pasta diše dok je kuvate, a veliki lonac će to garantovati.

 

  • Dodajte dovoljno soli u vodu u kojoj kuvate. Ovo je neizostavan korak za dovru pripremu. Dodajte 1 ili 2 kašičice.

 

  • Za postizanje  "al dente" ukusa potrebno je da se testenina nakon ključanja vode kuva još oko 3 minuta. Ovako skuvana testenina će biti mekana iznutra a hraskava spolja. 

 

 

 

Piletina u sosu od belog luka, maslaca i limuna: Sočan ručak, prste da poližete! (RECEPT)

 

 

Pravilo italijana: Izbor paste bi trebao da bude usklađen sa izborom sosa. Deblje testenine se najbolje slažu sa paradajz sosovima i pečurkama, dok špagete i lakše testenine najbolje ide uz sosove od jaja, mesa ili morskih plodova.

 


Pečene paprike sa belim lukom i pavlakom: Pravo savršenstvo iz rerne! (RECEPT)

 

 

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...