pribor za jelo

Pazite se plastičnog pribora za jelo: Evo zašto!

Pribor za jelo može uticati na izbor hrane, ali može uticati i na vaše zdravlje

Recepti
Autor:
Pazite se plastičnog pribora za jelo: Evo zašto!
Foto: Profimedia

Kuhinjski pribor od drveta je uvek najbolji izbor kada je reč o pripremi hrane na visokim temperaturama koja zahteva često mešanje.

Toplota je ravnomerno raspoređena jer se pribor ne zagreva, a ukoliko koristite delikatno bakarno posuđe – nećete oštetiti njegov površinski sloj. Nasuprot tome, plastični pribor može da se istopi ukoliko dođe u kontakt sa zagrejanim bočnim stranama posuđa.

Mnogo ozbiljniji problem su hemikalije plastičnih materijala koje mogu završiti i u hrani, pa tako i uticati na vaše zdravlje. Pribor od plastike apsorbuje mirise i ukuse začinjenih jela poput brojnih čorbi, supa, soseva, čak i nakon pranja.

Kuhinjski pribor sa ograničenim rokom trajanja: Nakon pet godina bacite ga u smeće!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs