pribor za jelo

Pazite se plastičnog pribora za jelo: Evo zašto!

Pribor za jelo može uticati na izbor hrane, ali može uticati i na vaše zdravlje

Hrana & vino 30.05.2019. - 16:47h Autor: oklagija.rs
Foto: Profimedia

Kuhinjski pribor od drveta je uvek najbolji izbor kada je reč o pripremi hrane na visokim temperaturama koja zahteva često mešanje.

 

Toplota je ravnomerno raspoređena jer se pribor ne zagreva, a ukoliko koristite delikatno bakarno posuđe – nećete oštetiti njegov površinski sloj. Nasuprot tome, plastični pribor može da se istopi ukoliko dođe u kontakt sa zagrejanim bočnim stranama posuđa.

Mnogo ozbiljniji problem su hemikalije plastičnih materijala koje mogu završiti i u hrani, pa tako i uticati na vaše zdravlje. Pribor od plastike apsorbuje mirise i ukuse začinjenih jela poput brojnih čorbi, supa, soseva, čak i nakon pranja.

 

Kuhinjski pribor sa ograničenim rokom trajanja: Nakon pet godina bacite ga u smeće!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...