Probajte

Pikantni gulaš sa mešanim mesom: Gurmanski ručak vrhunskog ukusa! (RECEPT)

Super toplo jelo u kome će uživati cea porodica

Trpeza 29.01.2019. - 19:53h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:


1/2 kg mešanog mesa, 250 g luka, 150 g suve slanine, 2 sveže paprike, malo ljute tucane paprike, malo slatke mlevene paprike, 1 šargarepa, 1 svež paradajz ili pire od paradajza, 3 čena belog luka, 3-4 lista lovora, ulje, suvi začin, so, biber, peršun

Priprema:

 

Sipati ulje u šerpu i dodati sitno seckanu suvu slaninu i propržiti.

 

Kad je pržena povaditi kašikom sa rešetkom, pa u tu masnoću ubaciti sitno seckan crni luk i dinstati dvadesetak minuta, a zastim dodati seckanu šargarepu i na kockice svežu papriku pa još malo dinstati.

 

Zatim dodati prženu suvu slaninu, meso iseckano na kockice i nekoliko listova lovora.

 

Po malo dolivati vode i dinstati meso na tihoj vatri oko 2 sata. Pred kraj dodati paradajz i njega malo prodinstati. Dodati sve začine, peršun i beli luk.

 

Kuvati još minut dva i gulaš je gotov. Ukoliko želite više safta stavite više tečnosti pa dodajte malo razmućenog brašna.

 

Prijatno!

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs