Oduševiće vas

Recept za domaće piškote: 100 puta bolje od kupovnih!

U nastavku pronađite najlakši i najbrži recept za domaće piškote

Trpeza 25.12.2018. - 09:48h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Profimedia

Najčešće ih koristimo za tiramisu ili razne torte, ali piškote su prefini keksić koji se može jesti i samostalno.

 

Sastojci:

2 jaja
600 g šećera
500 g oštrog brašna
300 g skrobnog brašna
1 vanilin šećer
1 kašičica praška za pecivo

 

Švarcvald kolač: Pravi se lakše od torte, ukus neponovljiv! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

 

1. Razdvojite žumanca od belanaca. Mutite žumanca dok se ne zapene pa polako dodajte polovinu pripremljene količine šećera (300 g) i vanillin šećer.

 

2. Mikserom mutite dok se ne očvrsnu i počnu se da se pretvaraju u šne. Nastavite da mutite i pritom u nekoliko navrata dodajte drugu polovinu šećera (300 g). Na kraju ćete dobiti čvrsti šne.

 

3. Sneg polako umešajte u žumanca. Povežite oštro i skrobno brašno i prašak za pecivo u jednoj posudi pa kroz sito prosejte na smesu žumanaca i šnea. Polako povežite sve sastojke laganim mešanjem.

4. Obložite pleh za pečenje masnim papirom. Pripremite kesu za ukrašavanje kolača (silikonsku ili jednokratnu), a ako je nemate možete da iskoristite običnu kesu za zamrzivač kojoj ćete odrezati jedan kraj. Rupa na vrhu ne treba da bude veća od vrha vašeg palca.

 

5. Ubacite pripremljenu smesu u kesu pa pomoću nje oblikujte piškote. Sami odaberite kolike veličine će biti vaše piškote, ali vodite računa o tome da ostavite dovoljno prostora između svake jer će tokom pečenja narasti i raširiti se.

 

6. Stavite pleh u rernu zagrejanu na 170 stepeni i pecite dok piškote ne postanu zlatno žute, otprilike 10-ak minuta. Kada izađu iz rerne, na dodir će još biti malo mekane, ali nakon hlađenja će se stvrdnuti i postati prhke baš kao i kupovne piškote.

 

Savet: Tople piškote možete da uvaljate u kristal šećer ili pak pričekate da se ohlade pa ih posipati šećerom u prahu, kakaom ili otopljenom čokoladom.

 

Posna bela torta puna čokolade: Ko god je probao, tražio je još jedno parče! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...