Kao desert ili doručak

Burek sa višnjama: Za posne dane, da se baš zasladite! (RECEPT)

Domaća pita sa višnjama savršeno se slaže uz biljni čaj ili jaku domaću kafu

Trpeza 13.11.2018. - 14:30h Autor: Stil
Posna pita sa višnjama, Foto: Shutterstock

Posna pita od višanja ili burek sa višnjama može da se napravi izuzetno jednostavno i brzo. Ukoliko vam je ostalo pakovanje višanja još iz letnjih meseci, sada je pravo vreme da ih potrošite.

 

Potrebno vam je: 1 pakovanje kora za pitu; oko 1kg očišćenih višanja; šećer (zavisno od ukusa. Ko voli slađe neka ne štedi, slobodno stavite dosta šećera jer su višnje kiselije); 100 grama šećera u prahu; 200 ml kisele vode; 100 ml ulja.

 

5 posnih slanih torti: Gotove za 15 minuta, slavska trpeza spremna očas posla! (RECEPT)

 

Priprema: Stavite jednu koru pa je isprskajte sa malo kisele vode i malo ulja, pa drugu koru, pa tako treću koru. Na treću koru stavite očišćene višnje i šećer pa urolajte i stavite u pleh.

 

Postupak ponovite dok ne potrošite kore. Zatim sve lepo "gurnite" u rernu na 200 stepeni oko 20ak minuta.

 

Pečen burek sa višnjama pospite prah šećerom i uživajte!

 

(Stil.kurir.rs)

 

Jedna masa za 4 vrste sitnih kolača: Mogu biti i posni i mrsni, bez pečenja! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...