Uvek pravite ovako

Slatko koje i dijabetičari jedu bez problema: Tajna je samo u OVOM sastojku! (RECEPT)

Najzdravija slatka zimnica

Recepti
Autor:
Slatko koje i dijabetičari jedu bez problema: Tajna je samo u OVOM sastojku! (RECEPT)
Recept za slatko za dijabetičare, Foto: Shutterstock

U pripremi slatkog obično se koristi beli šećer, pektin i želatin, a to je sve ono što ga na kraju čini ne tako zdravim.

Ipak, postoji "trik" da ga učinite zdravim, a ne može biti jednostavnije - samo umesto navedenih sastojaka koristite najprirodniji zaslađivač - fruktozu.

Zanimljivo je da se slatko i pekmezi koji se prave sa fruktozom uopšte ne kvare, pa nema potrebe ni za konzervansima, i tako dobijate najzdraviji proizvod.

Pošto ne treba dodavati želatin, strogo vodite računa o količini sastojaka:

- Kad pravite slatko, neka razmera voća i fruktoze bude 1:1 (slobodno može i malo manje zaslađivača)

- Kada kuvate pekmez, neka bude razmera voće-fruktoza bude 1:0,5.

Brzinski kiseli kupus iz tegle: Za 5 dana je gotov i savršen! (RECEPT)

foto: Profimedia

Ovakvo slatko kuva se na jačoj vatri (biće pene, pa se pripremite). Kuvano slatko sipa se u čiste, sterilisane tegle dok je još vrelo, zatvara poklopcem i odmah okreće naopačke. Držite tako okrenute tegle nekoliko minuta da se stvori vakum - tako vam se neće pokvariti.

Što se tiče voća, koristite koje god želite - ono koje je trenutno u sezoni, poput šljiva, grožđa, jabuka... Ako ste na proleće odvojili malo višanja ili tokom leta kupine i maline, iskoristite ih baš sada za pripremu slatkog u kojem i dijabetičari slobodno mogu da uživaju!

(Stil.kurir.rs)

20 veličanstvenih: Recepti za najlepše torte bez pečenja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs