Postaće vam jedan od omiljenih

Sočne kocke bez po muke, gotove za čas: Bez jaja, mleka, putera i ijednog prljavog suda! (RECEPT)

Fantastičan ukus, nikad brža priprema

Trpeza 17.09.2018. - 10:51h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Nemate u frižideru ni jaja, ni mleko, ni puter, a želeli biste brz, a fin i sočan kolač? Na pravom ste mestu!

 

Najbolje kod ovog recepta je što prilikom izrade kolača nećete isprljati ni puno posuđa - osim jednog pleha za pečenje, a ne treba vam ni posuda za mućenje ni mikser.


Sastojci: 1, 5 šoljica oštrog brašna, 3 kašike kakao praha, 1 šoljice šećera, 1 kašičica sode bikarbone, pola kašičice soli, 1 kašičica alkoholnog sirćeta, 1 kašičica tečnog ekstrakta vanile, 5 kašika ulja, 1 šoljica vode. Za ukrašavanje po želji možete otopiti malo čokolade ili uzeti gotovu glazuru.

 

Priprema: Uključite rernu na 180 stepeni. Podmažite uljem četvrtasti pleh (oko 20 cm) i u njemu pomešajte prvih pet suvih sastojaka. U smesi napravite tri udubljenja, dva mala i jedno veće. U jedno malo udubljenje sipajte sirće, u drugo ekstrakt vanile i u treće, najveće, 5 kašika ulja.

 

Sve zalijte vodom i pomešajte u jednoličnu smesu. Pecite na srednjoj rešetki u rerni oko 35 minuta. Bockajte čačkalicom za proveru - ako je kolač gotov, smesa se ne lepi za čačkalicu. Pazite samo da ne prepečete kolač.

 

Ukrasite kolač čokoladnom glazurom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs