Obezbedite se

3 načina da sterilišete tegle za zimnicu: U mikrotalasnoj je sve gotovo za 30 sekundi!

I najmanja prljavština može da utiče na sigurnost i rok trajanja zimnice

Trpeza 10.09.2018. - 13:15h Autor: Stil / 24sata.hr
Foto: Shutterstock

Ako želite da vaša zimnica potraje i ne pokvari se, osim kvalitetnih sastojaka važna je i priprema tegli u kojima ćete je čuvati.

 

Prvo što treba da uradite jeste da ih temeljno operete deterdžentom i vodom ili ih kratko prokuvate u vodi u koju ste dodali malo alkoholnog sirćeta. Potom sledi sterilizacija, a ona može da se uradi na nekoliko načina:

 

Starinski u rerni

 

Vrlo efektna tehnika za sterilizaciju tegli jeste u rerni. Složite tegle na veliki pleh, na čist ubrus, sipajte oko 2 cm vode i zagrejte na 125 stepeni. Nakon što voda počne da vri , izvadite tegle iz rerne. Poklopce možete da sterilišete na isti način, ali ih malo kraće držite u rerni.

 

Zimnica za početnike: Dragoceni saveti za najbolju domaću turšiju - bez ovoga vam neće uspeti!

foto: Shutterstock

Mašina za pranje posuđa

 

Napunite mašinu za pranje suđa čistim teglama i stavite na program ispiranja vrućom vodom. Ovo je posebno dobra metoda za tegle sa gumom i poklopce.

 

Mikrotalasna je najbrža

 

Ovu metodu koristite za obične tegle, ne one s gumiranim poklopcem i metalne poklopce. Tegle operite kao i obično, ali ostavite da budu malo vlažne. Stavite u mikrotalasnu na 30-45 sekundi, u zavisnosti od veličine tegle.

 

(Stil.kurir.rs / 24sata.hr)

 

Lučena paprika: Recept bez kojeg zimnica ne može da prođe!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs