Probajte

Najlepši penasti kolač: Ukusan slatkiš koji ćete stalno praviti! (RECEPT)

Vazdušat kolač preliven kakao prelivom kome niko neće moći da odoli!

Trpeza
Autor:
Foto: Stil

Sastojci:

Kora:

5 žumanaca, 1 čaša šećera (merica je čaša od kiselog mleka), 1 čaša mleka, 1 čaša ulja, 1 i po čaša brašna, 1 prašak za pecivo, 2 kašike kakaa

Fil:

5 belanaca, 15 kašika šećera

Preliv:

100 g čokolade, 4 kašike šećera, 4 kašike mleka, 1 kašika margarina

Priprema:

Kora: Postepeno mutiti jaja i šećer, pa dodavati mleko, brašno, ulje, prašak za pecivo i kakao. Kad je sve umućeno u glatku smesu sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

Fil: Belanca penasto umutiti sa šećerom tako da se dobije čvrts šne. To sipati na toplu koru. Isključiti rernu i sušiti. Kad je smesa dovoljno čvrsta izvaditi iz rerne. Kad se prohladi preliti sa glazurom napravljenom od čokolade, šećera, mleka i margarina.

Staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne. Iseći na kocke i služiti hladno.

Prijatno!

Kraljevske kocke sa osvežavajućim kremom: Ovu brzu poslasticu morate da probate! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...