Nezamenljiv slatkiš

Banana split torta: Nepobediva voćna poslastica koju generacije obožavaju! (RECEPT)

Stiže pojačanje kom nećete odoleti!

Trpeza 03.07.2018. - 19:44h Autor: Dnevni.rs
Foto: Shutterstock

Banana split omiljeni je kolač mnogih generacija, a sada je dobio i pojačanje! Postao je torta koja se jednostavno i brzo priprema, a njen lagan ukus će vas očarati!

 

Sastojci:

 

Patišpanj:

 

- 7 belanaca
- 7 kašika šećera
- 2 kašika kakaoa
- 10 kašika oraha
- 3 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo

 

Fil:

 

- 7 žumanaca
- 700 ml mleka
- 2 pudinga od banane
- 4 banane

- 30g čokoladnih mrvica
- 250g margarina
- 8 kašika šećera

 

Torta Egipćanka: Prepuna fila, mekanih kora, neodoljivog ukusa! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Dekoracija:

 

- 3 krem šlaga
- 250ml mleka
- 100g čokolade
- 1 kašika ulja

 

Priprema:

 

Za patišpanj: Dobro umutiti belanca, dodati šećer i još malo umutiti. Brašno pomešati sa kakaom, orasima, praškom za pecivo pa dodati polako u umućena belanca.

 

Rernu zagrejati na 200 stepeni.

 

Veliki pleh obložiti pek papirom pa sipati umućenu masu i ispeći patišpanj. Kada se ohladi preseći na pola po dužini.

 

Nebeski kolač: Meki, kremasti zalogaji kao iz raja! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Za fil: Staviti 600ml mleka na šporet sa šećerom da prokuva.

 

Žumanca umutiti pa dodati ostatak mleka, mutiti i dodati puding od banane.

Kada mleko prokuva, skloniti sa vatre i polako dodati žumanca sa pudingom sve vreme mešajući. Vratiti na laganu vatru i kuvati dok se ne zgusne.

 

U ohlađen fil dodati umućen margarin i čokoladne mrvice.

 

Na koru namazati polovinu fila, poređati banane, pa opet premazati filom, odozgo položiti koru.

 

Umutiti šlag sa mlekom i dekorisati tortu, a odozgo preliti sa otopljenom čokoladom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...