Sitna promena

Francuski kuvar otkrio tajnu: Sve vreme krompir pire pravimo pogrešno! Evo u čemu je caka da dugo bude penast i mekan! (RECEPT)

Prilog jelima kog mnogi od nas često prave od sada će biti mnogo ukusniji

Trpeza 14.06.2018. - 11:30h Autor: opanak.net
Foto: Profimedia

Tajna francuskih kuvara u pripremanju pire krompira krije se najpre u samom načinu kuvanja krompira.

 

Odnosno, krompir kuvamo u pogrešnoj tečnosti – vodi.

 

Kako bismo dobili savršeni pire, očišćeni i oprani krompir bi trebalo da se kuva u loncu u kojem smo ranije rastopili puter. Samim tim neće vam se dogoditi da se pire stegne i počne rasipati, a da niste još ni završili sa jelom.

 

Ne morate posetiti nijedan ekskluzivan restoran da biste jeli savršeni pire.

 

Od sirotinjskog ručka do vrhunskog specijaliteta: Od sada ćete krompir spremati samo ovako! (RECEPT)

foto: Profimedia

Jednostavno, probajte ovaj recept:

 

U lonac sa pavlakom za kuvanje dodajte očišćeni, oprani i iseckani krompir, 3 kašičice maslinovog ulja i 3 kašičice putera.


Po želji možete da dodate so, začine ili beli luk.

 

Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta. Procedite krompire, ali sačuvajte tečnost u kojoj se krompir kuvao. Zatim, ispasirajte krompir i prelijte sa nekoliko kapi te tečnosti, da ne bude mnogo redak.

 

Ovo je pravi način kuvanja pirea jer na kraju ostanu svi ukusi – krompira i tečnosti u kojoj se kuvao.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...