Recept

Knedle sa šljivama bez krompira: Tradicionalna poslastica po sasvim novom receptu!

Za ove knedle vam uopšte nije potreban krompir

Recepti
Autor:
Knedle sa šljivama bez krompira: Tradicionalna poslastica po sasvim novom receptu!
Foto: Profimedia

Sezona šljiva lagano je počela, što je dovoljan razlog zbog kog bi trebalo da probate najjednostavniji, najbrži i najukusniji način pravljenja knedli sa šljivama.

Zaboravite na guljenje i kuvanje krompira, jer za ove knedle nije vam uopšte potreban krompir! Takođe, ovo testo možete zamrznuti i skuvati gotove knedle bilo kad tokom godine.

Sastojci:

– pola litre mleka – 250 grama griza – oštrog brašna po potrebi – 1 jaje – kašika šećera – pakovanje prezli ili prepečene hlebne mrvice ako imate starog hleba – iscepane šljive – polovina praška za pecivo – malo ulja za kuvanje

Bajadera bez šećera i aditiva: Stari kolač u zdravoj veganskoj verziji koja će vas oduševiti! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

Skuvajte griz u mleku koje ste prethodno zasladili kašikom šećera. Ostavite griz da se ohladi, a potom mu dodajte jaje, brašna toliko da testo bude kompaktno za valjanje i da se ne lepi, zajedno sa praškom za pecivo.

Pospite radnu površinu brašnom, a onda smesu od testa uvaljajte u valjak. Secite valjak od testa na parčiće od oko 5 cm i od njih pravite krugove. U sredinu svakog kruga stavite pola šljive ili celu šljivu, kako više volite, pa ih zatvorite u loptu, odnosno knedlu.

Stavite vodu da provri i u nju sipajte malo ulja. Tek kad voda pusti ključ stavite knedle i pošto isplivaju na površinu, ostavite ih 5 minuta da lagano vri.

Propržite hlebne mrvice pa gotove knedle čim izvadite iz vode uvaljajte u njih. Odgore ih možete posuti kristal šećerom i tako servirati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs