Isprobajte

Trik za savršen pomfrit: U ovome se krije tajna hrskavosti, uspeva svaki put! (RECEPT)

Upozoravamo da ovo nije jedan od onih brzinskih recepata, jer ipak zahteva malo više truda i ljubavi, ali na kraju se, verujte, isplati

Recepti
Autor:
Trik za savršen pomfrit: U ovome se krije tajna hrskavosti, uspeva svaki put! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ljubitelji pomfrita znaju da on mora da ima tačno određenu dozu hrskavosti spolja, kao i mekoće iznutra. Upravo zbog toga nije lako pogoditi preciznu meru, a mnogi uzalud traže recepte po internetu. Potraga za savršenim prženim krompirićima konačno bi mogla biti gotova jer je otkriven prejednostavan recept sa samo dva sastojka, koji obećava najukusniji pomfrit na svetu.

Dakle, sve što vam treba jesu krompiri i biljno ulje. Ako mislite kako otkrivamo toplu vodu, čitajte dalje. Upozoravamo da ovo nije jedan od onih brzinskih recepata, jer ipak zahteva malo više truda i ljubavi, ali na kraju se, verujte, isplati. Prema uputstvima na 9Honey Kitchen, krompirići se prže u dve runde, dok je između njih potrebno vreme za hlađenje.

Savršen pomfrit iz rerne: Uz samo par kapi ulja biće neverovatno hrskav i ukusan! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Najpre krompir treba narezati na kriške debele 2 cm pre potapanja u vodu. Vodu ugrejte do vrenja pa u nju stavite sirov krompir, a potom smanjite jačinu vatre tako da se pomalo vri dok ne omekša. Zatim krompir izvadite i ocedite, a onda stavite u frižider na dva sata dok se lepo ne ohladi i osuši.

Tada ugrejte ulje u fritezi ili tiganju i pržite krompir na 130 stepeni pet minuta dok vam se ne učini da se ulje osušilo. I sad je opet vreme da pomfrit odložite u frižider na još dva sata dok se ponovno ne ohladi.

Potom opet ugrejte biljno ulje, ovoga puta na 180 stepeni, pa dodajte krompir na osam minuta dok ne poprimi zlatnu nijansu.

Vaš savršen pomfrit je napokon gotov i sad ga još samo posolite pre posluživanja.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs