Domaćice ga obožavaju

Nikad lakši ručak iz rerne: Spakujete meso i povrće i ne dirate, a ukus fantastičan! (RECEPT)

Ovaj ručak ćete često praviti.

Recepti
Autor:
Nikad lakši ručak iz rerne: Spakujete meso i povrće i ne dirate, a ukus fantastičan! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Domaćice ga obožavaju! Za pripremu ovog ručka ne treba vam previše vremena, samo popakujete i stavite da se peče.

Kombinacija povrća i mesa nikad lakše pripremljena, a ukus je fantastičan. Ako dodate i neku salatu uz to, cela porodica će ostati oduševljena.

Potrebno je:

- 1 kg pilećeg mesa po izboru - 500 – 600 gr krompira - 400 gr šampinjona - 2 veće šargarepe - 2 veće glavice crnog luka - 100 ml ulja - 200 – 250 ml vode - 1 kašika suvog začina - peršunov list ( i začini koje volite ) - 1 kašičica soli

3 predloga za ručak bez kuvanja: Brzo, jednostavno i što je najvažnije - zdravo! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Dok se rerna zagreva pripremimo posudu u kojoj ćemo sve peći.

Najbolje je ako imate glinenu posudu sa poklopcem, u njoj se svi ukusi pomešaju i jelo je mnogo ukusnije. Može da vam posluži i vatrostalna činija sa poklopcem, ali ako nemate ni to stavite aluminijumsku foliju umesto poklopca, dobro je zatvorite da nigde ne propušta.

Iseckati crni luk na kriške, dodati mu suvi začin i ulje, promešati pa staviti na dno posude. Preko poslagati meso, očišćen i iseckan krompir i šargarepu i odgore "pobacati" šampinjone, cele. Baš koji je jako krupan presecite.

Vodi dodati so, biber, peršun, šta već stavljate i sve preliti. Poslužite toplo i uz neku sezonsku salatu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs