Po receptu italijanske kuvarice

Zvanično najbolji sos za pastu: Pravi se od 3 sastojka, luk ne morate da sečete, a ukus je neponovljiv! (RECEPT)

Proglašen najboljim od strane kulinarskog sajta.

Trpeza 12.05.2018. - 20:22h Autor: superzena
Foto: Shutterstock

Italijanska kuvarica Marselja Hazan predstavila je javnosti recept za pastu koja je zvanično proglašena najboljom na svetu!

 

Naime, njen sos se pravi od samo 3 sastojka, a čak nije potrebno ni seckanje luka.

 

Marselja, autorka knjige "Osnove klasične italijanske kuhinje" savetuje da je najbolje da sos napravite od crnog luka, maslaca i konzervisanog paradajza.

 

Stručnjaci za ishranu odgovorili: Ovo je prava istina o testenini!

foto: Shutterstock

Potrebno je:

 

- 800 gr pardajza iz konzerve, oljuštenog
- 1 glavica crnog luka
- 6 kašika maslaca

 

Uputstvo:

 

Luk isecite na polovinu, dodajte maslac i paradajz. U šerpi dinstajte na srednjoj temperaturi oko 45 minuta. Promešajte povremeno, a na samom kraju izvucite komade luka iz šerpe, te ostatkom smese prelijte testeninu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...