Po receptu italijanske kuvarice

Zvanično najbolji sos za pastu: Pravi se od 3 sastojka, luk ne morate da sečete, a ukus je neponovljiv! (RECEPT)

Proglašen najboljim od strane kulinarskog sajta.

Recepti
20:49h Autor:
Zvanično najbolji sos za pastu: Pravi se od 3 sastojka, luk ne morate da sečete, a ukus je neponovljiv! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Italijanska kuvarica Marselja Hazan predstavila je javnosti recept za pastu koja je zvanično proglašena najboljom na svetu!

Naime, njen sos se pravi od samo 3 sastojka, a čak nije potrebno ni seckanje luka.

Marselja, autorka knjige "Osnove klasične italijanske kuhinje" savetuje da je najbolje da sos napravite od crnog luka, maslaca i konzervisanog paradajza.

Stručnjaci za ishranu odgovorili: Ovo je prava istina o testenini!

foto: Shutterstock

Potrebno je:

- 800 gr pardajza iz konzerve, oljuštenog - 1 glavica crnog luka - 6 kašika maslaca

Uputstvo:

Luk isecite na polovinu, dodajte maslac i paradajz. U šerpi dinstajte na srednjoj temperaturi oko 45 minuta. Promešajte povremeno, a na samom kraju izvucite komade luka iz šerpe, te ostatkom smese prelijte testeninu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs