Isprobajte cake

5 najčešćih grešaka sa testeninom: Evo šta treba da radite za najukusniju pastu!

Odlučili ste pripremiti komplicirano, ali jako fino jelo s tjesteninom, stoga glavni sastojak mora biti savršen

Recepti
13:58h Autor:
5 najčešćih grešaka sa testeninom: Evo šta treba da radite za najukusniju pastu!
Foto: Shutterstock

To pre svega znači skuvati testeninu koja će biti svilenkasto glatka i savršene teksture. Kako biste to postigli, svakako izbegavajte ove najčešće greške i trud će se svakako isplatiti!

Lonac za kuvanje nije dovoljno veliki

Manji lonac za kuvanje znači da ćete koristiti manje vode koja će brže prokuvati, pa će i jelo biti brže pripremljeno. Međutim, testenini treba puno vode i prostora kako bi se ravnomerno skuvala. Ako je natrpate u manji lonac naverovatnije ćete dobiti hrpu polukuvane, lepljive testenine.

Ne solite vodu u kojoj se kuva testenina

Sigurno ne biste pekli piletinu ili dinstali povrće bez soli, zato ni testeninu ne treba tretirati drugačije. Dodavanje soli u vodu za kuvanje omogućiće da testenina upije malo soli (bez brige, neće upiti svu količinu) što će poboljšati njen ukus.

Celog života pogrešno cedite testeninu: Ovaj genijalni trik ćete od sada koristiti stalno! (FOTO)

foto: Shutterstock

Dodajete ulje u vodu za kuanje

Naravno, dodavanje ulja vodi za kuvanje sprečiće da se komadi testenine slepe, međutim ovaj trik zapravo radi predobro. Testenina mora da bude barem malo lepljiva kako bi sos mogao da se zadrži na njoj. U suprotnom vaše jelo s testeninom neće biti naročito ukusno.

Držite se uputstva s pakovanja

Vreme kuvanja koje piše na pakovanju testenine je broj koji bi trebalo otprilike da pratite, ali nemojte da ga se slepo držite. Ako želite da testenina bude mekana kuvajte je nekoliko minuta duže, a ako želite al dente testeninu pomerite lonac s vatre nekoliko minuta ranije.

Celog života spremate povrće na pogrešan način: Kako da sačuvate što više zdravih materija! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Ispirete testeninu nakon kuvanja

Kada sveže skuvanu testeninu stavite pod mlaz vode, lepljivi skrob koji se ispustio kuvanjem jednostavno će se isprati. Zbog toga se vaš fini sos neće zalepiti na testeninu na pravi način – umesto toga sveže skuvanu testeninu odmah ubacite u sos.

Stavila je špagete u modlu za mafine: Od krajnjeg rezultata momentalno ćete ogladneti! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs