Jednostavno a ukusno

Iskoristite vaskršnja jaja: 4 salate koje će vas oduševiti! (RECEPTI)

Četiri salate koje ćete obožavati a tako lako se prave.

Trpeza 11.04.2018. - 18:47h Autor: opanak.net
Foto: Shutterstock

U svakoj kući nakon Vaskrsa ostane dosta kuvanih jaja, a domaćice traže rešenje kako da ih iskoriste. Predstavljamo vam četiri salate sa kuvanim jajima koja se lako prave a obožavaćete ih.

 

Nica salata

 

Potrebno je:

 

- 1 kuvano jaje

- 1 paradajz

- 1 krastavac

- 1 paprika

- konzerva tunjevine

- par crnih maslinki

- 1 crni luk

- glavica zelene salate

- malo maslinovog ulja

- limunov sok

- so, biber


Priprema:

 

Jaje i paradajz isecite na kriške, krastavac na kockice, papriku na tračice, a luk na kolutove. Zelenu salatu iscepkajte na male listove. Pomešajte svo povrće, začinite maslinovim uljem, limunovim sokom, solju i biberom i dodajte maslinke.

 

Top 5 recepata sa kuvanim jajima: Idealna jela za posle Uskrsa!

foto: Shutterstock

Salata sa kuvanom šunkom i jajima

 

Potrebno je:

 

- 3 kuvana jajeta

- 250 g kuvane šunke

- 1 rendana šargarepa

- 100 g kuvanih makarona

- preliv od majoneza, pavlake i senfa

- so, biber

 

Priprema:

 

Belanca isecite na kockice, žumanca izgnječite i pomešajte s komadićima kuvane šunke. Dodajte i skuvane makarone, pa sve začinite prelivom od majoneza, pavlake i senfa, koji ste pomešali po želji.


Začinite, takođe po želji, solju i biberom, pa pospite rendanom šargarepom, ukrasite bosiljkom ili peršunom i kolutovima kuvanih jaja.

 

Ako vam jaja popucaju tokom kuvanja: Ovo je savršen način da ih iskoristite! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Francuska salata

 

Potrebno je:

 

- 300 g rokfort sira

- 2 jaja

- 3 paradajza

- 3 kašike graška

- 3 crna luka

- 4 kašike tartar sosa

- 4 kašike pavlake

- kašika soka od limuna

- kašika jogurta

 

Priprema:

 

Sir i tvrdo kuvana jaja isecite na kockice, stavite u činiju i dodajte im seckani paradajz, grašak i crni luk. Pomešajte tartar sos, pavlaku, sok od limuna, jogurt i time prelijte salatu. Ostavite je pre služenja sat vremena da odstoji u frižideru.

 

Lolo roso salata je neverovatno zdrava: Poboljšava vid, čisti kožu, eliminiše ćelije raka!

foto: Shutterstock

Pileća salata

 

Potrebno je:

 

- 170 g zelene salate

- 100 g belog grožđa

- 300 g obarenog belog mesa

- 2 tvrdo kuvana jajeta

 

Sastojci za preliv:

 

- 2 čaše jogurta

- kašika senfa

- pola kašike suvog biljnog začina

- 2 kašike majoneza

 

Priprema:

 

Jogurt, senf, suvi biljni začin i majonez dobro izmešajte. Oprane listove zelene salate poređajte na plitki tanjir. Odozgo stavite naseckano belo meso i kolutove tvrdo kuvanih jaja, pa pospite prepolovljenim bobicama grožđa. Na kraju prelijte pripremljenim prelivom i dobro ohladite pre služenja.

foto: Shutterstock

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...