Lake za pripremu

Mekane i ukusne sirnice: One su simbol svakog uskršnjeg stola! (RECEPT)

Zamesite domaću pincu i svi će Vas pitati za recept.

Trpeza 05.04.2018. - 10:27h Autor: Pinca, Sirnice, Bakina kuhinja, Recept, Napravi sam
Foto: Bakina kuhinja

Pinca ili sirnica simbol je uskršnjeg stola. Zamesite domaću pincu i svi će Vas pitati za recept. Jako je aromatična, mirisna i prosto neodoljiva.

 

Od istog testa možete oblikovati i više manjih pinci. Izgledom jednostavan kolač, skroman što se tiče sastojaka, ali malo zahtevnog procesa izrade, neka se nađe i na vašoj svečanoj trpezi.

 

Potrebno je:


200 ml. mleka
20 ml. ulja
3 jaja
200 gr. sira
so šećer
20 gr. kvasca
400-500 gr brašna

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

 

Rastopiti kvasac u mleku dodati šećer jaja soli brašna i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da naraste na toplom oa razviti sm. debljine vaditi veće krofne.

U sir staviti belance pa izjednačiti i u svaku krofnicu staviti kašičicu sira i skupiti krofnicu i okrenuti.

foto: Bakina kuhinja

Ostaviti da naraste. Kad naraste namazati žumancetom i makazama iseći na sredini u obliku krsića. Peći na 200 stepeni C 25 min.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...