Štedi novac i trud

Trik da bajat i skoreo hleb postane svež: Mek i krckav, kao da je tek pečen!

Caka koju možete stalno da koristite

Trpeza 16.02.2018. - 11:55h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Koliko vam je puta ostala nenačeta vekna ili polovina hleba, koja se sutradan toliko skori i stvrdne, da više praktično i nije za jelo?

 

Takav hleb više nije za bacanje - postoji toiliko lako rešenje da bajatu veknu pretvorite u hleb tako mek i krckav, kao da je tek pečen!

Ne propustite! Da šam od belanaca uvek ispadne savršeno: Trikovi za najlepše puslice i bele kore!

Sve što treba da uradite jeste da ispratite dva laka koraka:

 

Prvo, pokvasite hleb vodom - možda zvuči neobično i odbojno, ali isplatiće se! Stavite hleb pod hladnu vodu i polivajte dok korica ne bude natopljena. Pazite da ne preterate - sredina ne treba da se natopi.

 

Sledeći korak je rerna. Zagrejte je na oko 160 stepeni i ubacite pokvašen hleb unutra. 10-15 minuta, u zavisnosti od toga koliko ste pokvasili hleb.

 

Tajna je u tome što se voda koju je korica hleba upila pretvara u paru, koja osvežava sredinu hleba i ona postaje ponovo meka, a toplota rerne bajatoj vekni daruje prelepu, hrskavu koricu.

 

Probajte, pa nam javite utiske!

 

(Stil.kurir.rs)

 

Da li ste probali gibančice: Najukusnije testo koje ćete od sada uvek praviti! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...