Recepti sa Stilom

Junetina u sosu s njokama

Ovo je jednostavan ručak posle koga prsti moraju da se poližu!
Recepti
11:56h
Junetina u sosu s njokama
Junetina u sosu s njokama, Foto: Shutterstock
  • 45 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500g junećih šnicli
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 2dl domaćeg soka od paradajza
  • 2 kašičice mlevene paprike
  • bibera, soli i biljnog začina po ukusu
  • vode po potrebi
  • 1 kesa gotovih njoka

Juneće šnicle posoliti, ako su deblje istući ih malo tučkom za meso, uvaljati u brašno pa na malo ulja propržiti sa svake strane dok ne postanu zlatne bolje. Izvaditi šnicle iz ulja u kome su se pržile i u istoj masnoći izdinstati sitno iseckan crni luk i šargarepu. Dodati malo vode, paradajz i mlevenu papriku, začiniti po ukusu i ostaviti još desetak minuta da se krčka. U dobijeni sos vratiti šnicle, poklopiti i dinstati dok meso ne postane potpuno mekano (oko 35 minuta). Ako je sos preredak, dodati kašičicu-dve razmućenog gustina ili brašna, ostaviti još 5 minuta da se brašno ukrčka.

Savet: Jelo služiti uz kuvane njoke ili taljatele. Salata po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs