Morate da probate

Recepti za neodoljivu prazničnu trpezu! (FOTO)

Posebna edicija najlepših prazničnih recepata

Recepti
Autor:
Recepti za neodoljivu prazničnu trpezu! (FOTO)
Foto: Promo

Praznici se bliže, a sa njima i porodična okupljanja koja svi najviše volimo, kao i divni mirisi mekih peciva i aromatičnih zalogaja zbog kojih dom postaje toplije mesto, a naša srca punija. Pored jelke sa poklonima, centralno mesto u svakom domu je svakako i praznična trpeza. Tajna ukusne praznične trpeze krije se pre svega u velikoj ljubavi sa kojom svi članovi porodice učestvuju u zajedničkoj pripremi.

Jedan od omiljenih sastojaka koji mogu upotpuniti svaku prazničnu trepezu od kanapea preko predjela i čorbi pa do glavnog jela - je ajvar - koji svojom bogatom i punom aromom ističe sve te prelepe ukuse i mirise čineći ih lepšim na oko, a još više na svaki zalogaj.

Ajvar je neizostavni deo naše tradicije I po dobro oprobanom receptu, već vekovima donosi radost svim čulima. Iznenadićete se uz šta se sve ajvar idealno slaže, a za ovu priliku smo izdvojili posebnu ediciju najkusnijih prazničnih recepata, kako bi vaša druženja bila još potpunija.

Ajvar, i to onaj pravi, pravljen od samo četiri sastojka: pečene crvene paprike sorte Kurtovska kapija, kojoj je dodato samo malo ulja, soli i sirćeta, nenadmašan je na prazničnoj trpezi. I to ne samo kao prilog, već i kao jedan od glavnih sastojaka u jelima, i to je još jedan od brojnih razloga zašto ga toliko volimo.

Probali smo i odabrali za vas neke od najlepših prazničnih recepata sa ajvarom - od onih brzih, a efektnih za pripremu u zadnji čas, do onih koji će svojim izvanrednim ukusom i izgledom nagraditi sve vreme i trud potreban oko pripreme.

Probajte zvezdice od lisnatog testa s kajmakom i ajvarom u čiji proces pripreme možete uključiti i najmlađe članove porodice, koji će sigurno uživati dok budu pravili razigrane zvezdice.

foto: Promo

Probajte aromatične zalogaje sa palentom, sočnim medaljonima i mirisnim začinima. Zamirisali smo palentu majčinom dušicom, a zatim dodali neodoljivu mešavinu kurkume i slatke mlevene paprike. U svaki zalogaj smo dodali po sočni paketić medaljona zamotanih u ukusnu pancetu.

foto: Promo

Za ljubitelje razigranih ukusa - pripremili smo prhke slane kolaćiće s orasima i ajvarom koji se tope u ustima i koje nismo mogli da prestanemo da grickamo. Možete ih aranžirati na onoliko načina koliko možete da zamislite, samo se prepustite mašti i uživajte.

foto: Promo

Još jedno pravo gurmansko uživanje za sve ljubitelje mesa - rolovana svinjetina s pikantnim nadevom od ajvara punjena fantastičnim spojem oraha i ajvara, obložena hrskavom koricom pancete i zamirisana ruzmarinom.

foto: Promo

Pronađite još gurmanskih recepata za neodoljivu prazničnu trpezu na portalu Ajvar.com

Nadamo se da ćete među svim ovim predlozima pronaći recept ili inspiraciju kako da dobrim, pravim ajvarom napravite jednostavne, a vrhunske praznične zalogaje u kojima će uživati cela porodica. Jer, kao što smo se toliko puta i sami uverili, jednostavni i čisti ukusi pripremljeni sa puno ljubavi jesu oni najlepši.

foto: Promo

Za sam kraj, inspiraciju i predloge kako možete zasladiti vašu prazničnu trpezu možete pronaći OVDE.

Želimo vam vesele i srećne praznike, uspešno kuvanje i mnogo uživanja u dobrim ukusima!

A post shared by Bakina Tajna (@bakinatajna) on

A post shared by Bakina Tajna (@bakinatajna) on

A post shared by Bakina Tajna (@bakinatajna) on

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs