Probajte što pre

Pečeni karfiol: Tako dobro i ukusno, a jednostavno jelo! (RECEPT)

Ako ne znate šta biste spremili za ručak svojim ukućanima, evo fenomenalnog jela kog možete da služite kao glavno ili kao prilog

Trpeza 18.11.2017. - 14:11h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je :

1 kg karfiola

2 jaja

200 g pavlake

150 g kačkavalja

2 šargarepe

1 cvekla

suvi začin

majčina dušica

peršunov list

 

Svadbarski kupus: Tradicionalno srpsko jelo koje i stranci obožavaju! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

 

Priprema:

Karfiol, šargarepu i cveklu obatiti oko 5 minuta. U pavlaku dodati dva jaja, začin i naseckati majčinu dušicu, pa sve izmešati. Pola kačkavalja iseckati na trake, pa ubaciti u karfiol, samo paziti da karfiol ne pukne. Cveklu oljuštiti, malo zaseči do pola, pa i u nju ubaciti malo kačkavalja.

 

Odozgo karfiol premazati pavlakom i narendati kačkavalj. I šargarepu i cveklu preliti pavlakom i preko njih staviti rendani kačkavalj. Peći na 200 stepeni C oko 30 minuta da lepo porumeni. Služiti kao glavno jelo ili kao prilog. Prijatno!

 

Pohovane palačinke sa mesom: Slasno jelo koje oduševljava sve! (RECEPT)

 

(Kodbakeugostima.blogspot.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...