Morate da probate

Spolja krckav, iznutra kremast kao puter: Trik da krompir bude savršeno pečen baš svaki put!

Neobična priprema, savršen rezultat

Trpeza 01.11.2017. - 11:15h Autor: net.hr
Foto: Shutterstock

Pečeni krompir savršen je dodatak mnogim jelima.

 

Ipak, postizanje savršene hrskavosti može da bude priličan izazov, sa kojim su se suočili i najvpoznatiji kuvari. Srećom, jedan od njih otkrio je svoj trik za postizanje hrskavog krompira sa kremastom unutrašnjošću koji uspeva baš svaki put.

 

Eksperimentalni kuvar Eston Blumental slaže se sa tipičnom metodom kuvanja do pola pre pečenja, ali kaže da je trik produžiti vreme vrenja.

 

Dok se mnogi kuhari slažu da je krumpir dovoljno kuvati 10 minuta, Eston kaže da bi to trebalo da traje najmanje 20 minuta.

 

Eston nije jedini kuvar koji ima neobičan pristup pečenju krompira. Pobednik Master Chefa Stiven Edvards je, na primer, potpuno odustao od kuvanja.

 

Krompir je stavio na štapić i počeo da ga seče: Ručak za kojim su domaćice poludele! (VIDEO)

foto: Shutterstock.com

Umesto toga, on stavlja krompir u mikrotalasnu pećnicu na 4-5 minuta i tako kupuje vreme pečenja, koje potom traje deset minuta, a ne 30.

 

Ni oni nisu jedini koji su se usudili da eksperimentišu sa naizgled klasičnim receptom. Blogerka Tonja Larson kaže kako nije dovoljno krompir samo "obući" u foliju i staviti ga da se peče sat vremena. Ističe kako pre toga treba obaviti određene pripreme.

 

Ona krompir iseče tako da liči cvet, dakle, na nekoliko jednakih delova, ali da ostane spojen na ljusci. Na taj način koža krumpira bude hrskava, a on iznutra kremast, piše Daily Mail.

 

Turski krompir zapečen sa jogurtom: Prilog koji ćete praviti uz svako jelo! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs