Ukus koji se pamti

Jedan sastojak je obavezan: Tajna da baš svako jelo bude savršeno!

"Final touch" svakom specijalitetu - kao prilog ili zvezdu glavnog jela, nema ko ne obožava ovu namirnicu

Recepti
13:07h Autor:
Jedan sastojak je obavezan: Tajna da baš svako jelo bude savršeno!
Foto: promo

"Final touch" za svaki ukusan obrok

Da li ste i vi pomislili kako bi bilo divno da posotoji namirnica koja bi svako jelo učinila pravim gurmanskim specijalitetom. Još kada bi ta namirnica bila zdrava i pratila vaš stil života, to bi bilo gotovo idealan, filmski scenario.

Tajna za ukusan obrok se ne krije daleko. Recept za gurmansku bajku imale su još naše bake i bila je to ukusna i jednostavna tajna spakovana u maloj teglici ajvara. Ako vam sada deluje nemoguće da je upravo to namirnica koja može da ispuni postavljena očekivanja, onda samo još uvek niste otkrili sve čari ovog proizvoda od najfinije crvene paprike.

Brzi doručak sa ajvarom

Bilo da na stolu imate običan hleb, pitu, gibanicu, lisnata testa ili najfinija francuska peciva, namaz u vidu ajvara učiniće da doručak više ne bude tako običan. Ako ste pak od onih koji veruju u izreku da je najzdraviji obrok kada u tanjiru imate 3 boje, onda je za vas kombinacija jaja i ajvara pun pogodak. Napravite kajganu ili jednostavnom barenom jaju dodajte ovaj crveni prilog i imaćete ukusan obrok koji prati i prava paleta boja.

Neodoljivi jedinstveni ukus glavnog jela

Niste valjda ovde bili najviše skeptični misleći da ajvaru nije mesto u ozbiljnim, glavnim jelima?! Upravo naprotiv, to je onaj fini sastojak koji će obogatiti vaš rižoto, biti pravi dodatak italijanskoj pasti i stari recept za musaku pretvoriti u potpuno novo jelo koje odiše zdravom notom ovog divnog povrća. Izbor je na vama. Možete se i sami igrati i probati da li se uz vaše lazanje bolje slaže slatki ajvar, ili pak ljutenica koja će dodati pikantnu notu na vašoj trpezi.

Zdrava večera

foto: promo

Ne večerate jer ste na dijeti i veliki unos kalorija u ovo doba dana vam ne prija?! A ipak bi vam prijalo da pojedete nešto?! Ako vam kažemo da 100g ajvara ima samo 138 kalorija, što je od prilike 7 kalorija po kašičici, i da je crvena paprika izvor gvožđa i vitamina A i C, a paradajz koji je sastavni deo svakog pinđura i ljutenice, pri kuvanju oslobađa likopen koji postaje pravi antioksidant, da li vam onda kombinacija ajvara kao umaka za heljdine ili lanene pločice deluje kao nešto što je pravo rešenje za vaš večernji obrok? * Ukoliko vam se sve ovo čini suviše komplikovanim... ... pre svakog obroka, uzmite kašičicu, uronite je u teglicu vašeg omiljenog ajvara i dozvolite nepcima da uživaju u bogatstvu ukusa koje nosi ova namirnica. Recepti sa ajvarom

recepti s ajvarom

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs