Recepti sa Stilom

Musaka od krompira i pečuraka

Sitno iseckajte najpre crni i beli luk, a zatim šapinjone na listiće
Trpeza 10.10.2013. - 14:23h
Foto: Thinkstock
  • 40 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 500g krompir
  • 300g šampinjoni
  • pola crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 250ml pavlake za kuvanje
  • 50ml mleka
  • 50g trapist sira
  • So
  • biber
  • Ulje

Oljuštite krompir i secite ga na tanke kolutove. U tiganju zagrejte ulje i propržite luk dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte šampinjone i dinstajte oko 10 minuta. Zatim posolite i pobiberite, a pleh premažite uljem. Listove krompira podelite na tri, a šampinjone na dva dela. U pleh stavite trećinu posoljenog krompira, preko polovinu dinstanih šampinjona, pa preko toga trećinu krompira, a zatim drugu polovinu šampinjona.

 

Završite poslednjim slojem krompa, pa pospite sitno seckan beli luk. Prelijte pavlakom za kuvanje i mlekom tako da sve bude prekriveno, a preko toga stavite tanko rezani trapist. U rerni zagrejanoj na 190 stepeni pecite 40 minuta.

 

Savet: Krompir u musaki biće sočniji ako ga prethodno oljuštite, operete, isečete na kolutove pa potopite u mleko i stavite u frižider preko noći.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...