Morate da probate

Zimski kolač broj 1: Pufnast, mekan, savršen! (FOTO, RECEPT)

Neodoljivo podseća na domaće krofne
Trpeza 19.12.2016. - 21:09h Autor: Stil
Foto: Instagram Printscreen / Barbarahochkoenig

Od kako je prošle godine osvojio ulice čitave Austrije, bečki specijalitet pod nazivom germknedla osvojio je čitav svet!

 

Proglašen je za najpopularniji slatkiš sa prazničnih štandova, a mi smo uspeli da nabavimo recept!

 

Uživajte u sočnom, mekanom, pufnastom desertu, nalik na slasnu punjenu krofnu!

 

Sastojci: 500 g brašna, 15 g kvasca, 220 ml mleka, 2 jaja, 50 g putera, kašika šećera i pola kašičice soli.

 

Priprema: Kvasac razmutite u malo toplog mleka sa kašikom šećera i ostavite da raste oko 20 minuta. U vangli izmešajte brašno i so sa ostatkom mleka, 2 jaja i puterom koji ste prethodno otopili, pa dodajte kvasac. Zamesite glatko testo i ostavite da naraste oko pola sata.

 

10 recepata za posne sitne kolače: Pravi hit slavske trpeze!

 

Kada se smesa udvostruči, izručite je na radnu površinu i podelite na četiri dela. Od svake četvrtine napravite četiri krofne, pa svaku napunite džemom od šljiva.

 

Napunjene germknedle ostavite da odstoje 20 minuta, pa ih kuvajte u šerpi sa ključalom vodom u koju ste dodali malo soli.

 

Pre kuvanja, svaku knedlu probušite čačkalicom na nekoliko mesta, jer će u suprotnom previše narasti.

 

Kuvajte ih desetak minuta, i ne zaboravite da ih prevrnete tokom kuvanja.

 

Kuvane germknedle stavite na poslužavnik i prelijte sa malo otopljenog putera, a zatim pospite makom.

 

Jedne, jedine, neponovljive: Domaće Mocart kugle! (RECEPT)

 

A photo posted by Anja Grundner (@anjagrundner) on Mar 17, 2016 at 4:29am PDT

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...