Isprobajte

Marsovske palačinke: Bolje od bilo koje slane pite ili bureka! (RECEPT)

Kada jednom probate ovakve palačinke, nećete imati potrebu da pravite pitu
Trpeza 11.10.2016. - 13:23h Autor: BastaBalkana.com
Foto: Profimedia

Marsovske palačinke ovo neobično ime zaslužile su zahvaljujući svojoj zelenoj boji. Ukus je svakako vanzemaljski.

 

Sastojci: 500 grama spanaća; 8 jaja; 300 grama sira; 250 grama šunke; brašno; pola litra mleka; pola kafene kašike mlevenog kima; 300 mililitara pavlake; peršun; ulje; so; mleveni crni biber.

 

Način pripreme: Opran i očišćen spanać stavimo u šerpu sa zagrejanom vodom da se obari. Kada se obari properemo hladnom vodom. Polupamo 4 jaja, posolimo i mutimo mikserom. Ne prekidajući mešanje, postepeno dodajemo mleko i brašno dok ne dobijemo smesu za palačinke.

 

Stari hleb punjen kačkavaljem i belim lukom: Pet puta bolji od pice! (VIDEO)

 

Miksamo u blenderu spanać i vodu u kojoj se kuvao. Dodamo kim, promešamo, sjedinimo sa smesom za palačinke.

 

Pržimo u nauljenom tiganju.

 

U veći sud rendamo sir i šunku. Dodamo 2 jaja i mešamo dok se smesa ne sjedini. Filujemo palačinke, uvijamo u rolate i ređamo u vatrostalni sud.

 

Preostala dva jaja polupamo i dodamo pavlaku, iseckani peršun i promešamo. Ovim prelijemo palačinke. Pečemo 15 minuta na 250 stepeni. Kada bude gotovo, možemo prema ukusu preliti kečapom. Prijatno!

 

Originalni recept za komplet lepinju: Jede se isključivo prstima! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...