Obožavamo ovo

Hit poslastica: Zapečene šljive sa cimetom i šlagom!

Poslužite sa sladoledom od vanile, šlagom ili mladim sirom
Trpeza 02.08.2016. - 15:00h Autor: lisa.rs
Foto: Profimedia
  • 20 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • sveže šljive
  • smeđi šećer
  • zvezdice anisa ili cimet

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Odaberite posudu za pečenje u kojoj polovine šljiva možete rasporediti u jednom sloju te je obložite papirom za pečenje.

 

Šljive operite, osušite, isecite i očistite od koštica. S isečenom stranom prema gore stavite ih u posudu za pečenje. Pospite smeđim šećerom i smrvljenim anisom ili cimetom.

 

Pecite ih 15 do 20 minuta (gotove su kad se kožica samo malo smežura na ivicama, a komadi šljiva budu potpuno zagrejani). Ostavite da odstoji najmanje 5 minuta pre vađenja iz posude.

 

Pritom uklonite komadiće anisa, ako ste ga upotrebili. Poslužite sa sladoledom od vanile, šlagom, mladim sirom ili grčkim jogurtom.

 

Brzi, ukusni, sočni: Kolači sa šljivama na starinski način! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...