Ne igrajte se

Koliko dugo smete da čuvate sveže meso: Nakon ovog roka bacite ga u smeće!

Stajanjem se brzo kvari, čak i u frižideru, pa rizikujete opasnost od zaraznih bolesti
Trpeza 20.07.2016. - 14:45h Autor: 24sata.hr
Foto: Thinkstock

Nakon kupovine, sveže meso što pre pripremite ili za jelo ili za zamrzivač.

 

Stajanjem se brzo kvari, čak i u frižideru, pa rizikujete opasnost od zaraznih bolesti.

 

Evo koliko dugo možete da čuvate kupljeno meso:

 

- svežu piletinu i ćuretinu potrošite za 1-2 dana

 

- svežu junetinu, teletinu, jagnjetinu i svinjetinu pripremite za 3-5 dana najviše

 

- konzervisano meso i piletinu potrošite 3-4 dana nakon otvaranja

 

Posle ovih rokova, ako niste iskoristili meso, bolje ga bacite.

 

Isto važi i za konzerve i paštete koje stoje otvorene više od 3 dana, jer brzo oksiduju i hrana u njima se brzo kvari.

 

Vakumiranu slaninu pojedite najkasnije 7 dana nakon otvaranja, dok jaja mogu da traju 3-5 nedelja. Svežu ribu pripremite najkasnije sledećeg dana ili očišćenu zamrznite.

 

Najgori način odmrzavanja piletine: Možete da se zarazite opasnim bakterijama!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs