Ispobajte

Seljačke kiflice: Brzi slatkiš po receptu naših baka!

Kad vam ponestanu sve ideje za pravljenje brzinskih kolača, onda se setite ovih kiflica. Ne možete da pogrešite
Trpeza 16.06.2016. - 21:13h Autor: recepti.com
Foto: Thinkstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 2 jajeta
  • 2 dl ulja
  • 3 dl mleka
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 100 g šećera
  • oko 700 g brašna
  • malo kokosa

U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera.

 

Ostavite da odstoji par minuta pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe.

 

Kad testo nadođe, podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu.

 

Tako uraditi sa svim delovima testa. Kiflice ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.

 

U međuvremenu skuvati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa.

 

Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup (kiflice nemojte ostavljati da stoje u sirupu samo provući kroz sirup sa jedne i druge strane) pa posuti kokosom.

 

Tajni sastojak, zlatni savet: Zbog ovoga će vam testo svaki put narasti kao ludo!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...