Isprobajte

Ukusan hleb koji ne goji: Odličan i za dijabetičare! (RECEPT)

Zasucite rukave i umesite ovaj sjajan hleb za svoju porodicu
Recepti
17:02h Autor:
Ukusan hleb koji ne goji: Odličan i za dijabetičare! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Ako ste se pitali da li postoji hleb koji ne goji, a dobar je za dijabetičare i ne sadrži gluten, odgovor je - Da!

Trik je u njegovom osnovnom sastojku, heljdi, koja je potpuno bezbedna za pomenuta stanja, i ne izaziva taloženje masnih naslaga.

Zato, domaćice, zasucite rukave i umesite ovaj sjajan hleb svojoj porodici!

Manastirska pogača donosi nezaboravne mirise u vaš dom za 15 minuta! (RECEPT)

Sastojci: 1 kesica kvasca (ili svež kvasac po želji), 500 ml mlake vode, 500 g heljdinog brašna, kašičica soli, kašičica šećera, 3 kašike maslinovog ulja.

Priprema: Sipajte heljdino brašno u veću posudu i u njega dodajte kesicu kvasca, so i šećer. Izmešajte i dodajte maslinovo ulje. Potom postepeno dodajte mlaku vodu i dobro zamesite, da se sastojci dobro sjedine. Nakon toga, ostavite da testo naraste 30 do 40 minuta.

Zagrejte rernu na 250 stepeni, a u međuvremenu podmažite pleh i postavite testo u njega. Pecite oko 35 - 45 minuta.

Savet plus: Hleb odozgo premažite sa malo maslinovog ulja, kako bi korica bila lepša i ukusnija.

Mekane lepinjice: Brzi hlepčići gotovi za pola sata! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs